Naturen

Hitta tillbaka till naturen. Att vara tillsammans hela familjen på lediga dagar gör att du mår bra och känner dig redo för nya utmaningar.

På Hotel Riviera Strand bor du på första parkett. Hotellet är omgivet av skog, strand och hav - en del av vårt fantastiska svenska landskap. Njut av det lugn som infinner sig av att promenera och upptäcka nya stigar, njuta av fågelkvitter och naturens oöndliga grönska.

Malenskogen som ligger precis vid hotellområdet genomkorsas av underbara stigar och härliga motionsspår med tallar, äldre björkar och andra lövträd och hassel. Fågellivet inom det här området är rikt och spännande.

För den som vill känna historiens närvaro, ligger ett gravfält från bronsåldern i Malenskogen. Utmed Stensån som flyter precis bakom hotellområdet finns gränsstenar som uppfördes i samband med freden i Brömsebro 1645, och fungerat som gränsmärke mellan Sverige och Danmark fram till 1658.

Bjärehalvön har ett omväxlande och mycket vackert landskap med dramatiska bergsformationer, böljande ängar och direkt närhet till havet. Halvön erbjuder unika möjligheter till ett rörligt friluftsliv, härliga bad och fina natur- och kulturupplevelser. Det är ett perfekt ställe för en aktivitetsfylld semester med golfbanor av hög klass, vandring och cykling samt vattensporter som kitesurfing, segling, optimistjolle för de mindre, havskajak och surfing. Och tennis förstås.

 

Följ Hotel Riviera Strand

Låt havet, sanden och naturen inspirera till tid tillsammans.